laupäev, 7. veebruar 2009

Erasmuse programmi üliõpilasvahetus

2007/2008. õppeaastal kasutas Erasmuse programmi võimalusi 208 Tartu Ülikooli üliõpilast, neist 187 õppis semester või kaks partnerülikoolis, ülejäänud 21 üliõpilast sooritas praktika väliskõrgkoolis- või asutuses. Kõige enam TÜ üliõpilasi õppis Hispaanias, Saksamaal, Prantsusmaal ja Soomes.
Konkurss järgmiseks õppeaastaks on alanud, tähtaeg kandideerimiseks on 16. märts. Lisaks partnerülikooli vahetusüliõpilaseks kandideerimisele on ka võimalus taotleda toetust õppekavasisese praktika sooritamiseks mõnes Euroopa riigi asutuses/ettevõttes/kõrgkoolis. Täpsem info: www.ut.ee/valismaa
Küsi lisa: erasmus@ut.ee

Erinevalt paljude üliõpilaste arvamusest ei ole Erasmuse konkurss sugugi nii tihe, et proovida ei tasuks. Kindlasti on erialasid, kus soovijaid on rohkem ja sõel tihedam, kuid enamikel juhtudel on kandideerijaid märksa vähem kui vastava instituudi/osakonna partnerlepingute kvoodid meil üliõpilasi välisvahetusse saata lubaks. 2008/2009. õppeaastaks kandideeris eelmise õppeaastaga võrreldes ka kokkuvõttes märksa vähem üliõpilasi. On valdkondi, kus praktiliselt üliõpilaste huvi puudub. Põhjuseid selleks on erinevaid, sh ka mitmed lisandunud võimalused. Erasmuse programmi eelisteks võib lugeda välisülikooli kandideerimise lihtsust ja kindlat stipendiumi. Tuleb vaid olla aktiivne, leida endale sobiv ülikool vastava eriala partnerite hulgast, teha eeltööd sealsete võimaluste kindlakstegemisel ning see motivatsioonikirja näol paberile panna. Võimalus on nõu küsida ka varem välismaal õppinud üliõpilastelt ning konkreetse lepingu koordinaatorilt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar