neljapäev, 13. märts 2008

Ära vali valimata jätmist!


Elus tuleb paratamatult teha valikuid. Keegi ei küsi, kas Sa seda tahad või ei. Peab lihtsalt leppima ning olusid arvestades otsustama võimalikest soodsaima kasuks. Üks valikutest on ka valimata jätmine, kuid olgem ausad – see ei too kellelegi mitte vähimatki kasu. Ei tee see rõõmsaks kandidaati, kellel hoolimata tema üliinimlikest pingutustest jääb puudu täpselt see üks ja ainuke õnnetu häälekene, ega pole mõistlik ka Sulle endale, sest sellisel juhul teevad teised valiku Sinu eest.

Kuigi kool on üks, ei pruugi näiteks õigusteaduskonna tudengi probleemid olla samad, mis matemaatika-informaatikateaduskonna omal. Selleks et mitte jääda hüüdjaks hääleks kõrbes, vali endale esindaja, kes võiks midagi ära teha just Sinu murele lahenduse leidmisel. Kes tahaks jääda passiivseks kõrvalseisjaks, kelle eest otsustatakse kõik ilma arvamust küsimata ära?

Sellel aastal kandideerivad Tartu Ülikooli Üliõpilasesindusse 61 hakkajat tudengit. Esmapilgul võib vaadates silme eest kirjuks lüüa. Mis saab siis, kui mitu kandidaati, kellest üks on toredam kui teine, on tuttavad, kui hääle saab anda vaid ühe poolt? Või kui antud nimekiri mingeid emotsioone ei paku? Otsustamise teeb siis kas lihtsamaks või keerukamaks (olenevalt inimesest) asjaolu, et iga tudeng saab hääletada üksnes oma teaduskonnas üles seatud aktivisti poolt. TÜÜE koduleheküljel (http://www.tyye.ee/valimised08) on võimalik kokku viia nimed nägudega ning tutvust teha CV-de ja motivatsioonikirjadega. Uurige ikka järele, mida Sinu hääle püüdmiseks kokku lubatakse.

Kogu valimisprotseduur on toodud hiireklõpsu kaugusele – 11.-13.märtsini on võimalik teha oma valik ÕIS-is. Kellele infoajastu meetodid ei sümpatiseeri, saab TÜ raamatukogus isiklikult oma käega sedelile numbri kirjutada ja hiljem selle kasti libistada.

Hääletamine ei ole kohustus, see on võimalus valida!

Jane Teras

Riigiteaduse 1. kursus

1 kommentaar:

Mats Volberg ütles ...

ses mõttes, et otsapidi veidi hiljaks jäite oma valimiste juttudega?
et juba esmaspäeval oleks pidanud vist pihta hakkama

Postita kommentaar